Семінар-практикум керівників закладів позашкільної освіти

15 червня 2023 року відбувся семінар керівників закладів позашкільної освіти Львівщини, організований кабінетом координаційно-методичної діяльності. Тема – «Інклюзивне навчання в закладах позашкільної освіти».

Семінар проведено у дистанційній формі. Це дозволило взяли в ньому участь 48 керівникам закладів позашкільної освіти з різних територіальних громад Львівської області.

Перед учасниками виступила Галина Кузь, завідувачка кабінету «Центр підтримки інклюзивної освіти» КЗ ЛОР ЛОІППО. Вона охарактеризувала досвід запровадження інклюзивної освіти закордоном, ознайомила учасників з основними міжнародними документами у цій сфері, проінформувала про вимоги чинних законодавчих актів і нормативних документів щодо забезпечення інклюзивної освіти в Україні, зокрема щодо запровадження сучасних підходів у діяльності закладів  позашкільної освіти.

Упродовж семінару розглянуто поставлені учасниками запитання, на які надано вичерпні відповіді. Також протягом семінару відбулося активне обговорення сучасного стану запровадження інклюзивної освіти в Україні. Були окреслені проблемні питання, що потребують вирішення, та обмін  практичним досвідом. Семінар-практикум керівників ЗПО Львівщини засвідчив значне зацікавлення актуальною темою. На завершення учасники позитивно оцінили проведений захід та запропонували продовжити розгляд питань з інклюзивної освіти на наступних семінарах-практикумах.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери