Семінар про українсько-корейське партнерство у сфері шкільної історичної освіти

Логічним продовженням київського заходу (підсумкова конференція проєкту 23D006 ) став семінар «Україна і Республіка Корея: історичні паралелі упродовж віків» (на прикладі навчального курсу за вибором учнів профільної загальноосвітньої школи (10-11 клас) «Республіка Корея: історія дива на річці Хан»), який відбувся 16  травня  2024 року в актовій залі Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Костянтин Баханов,професор кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО, доктор педагогічних наук, професор,розповів про історичні паралелі в матеріалах до курсу за вибором «Республіка Корея: історія дива на річці Хан».

Мар’ян Мудрий, доцент кафедри новітньої історії України імені Михайла Грушевського Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат історичних наук, автор підручників із всесвітньої історії, зупинився на особливостях застосування компаративного підходу до оцінки історичних подій.

Ірина Костюк,викладачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО, Світлана Баханова,методистка кафедри суспільствознавчої освіти, кандидатка історичних наук,та Ірина Васильків, старша викладачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО, підкреслили важливість використання матеріалів з історії Кореї під час вивчення всесвітньої історії та історії України.

Ліліана Кудрик, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка філософських наук, доцентка, звернула увагу на світоглядну складову курсу і можливості порівняння релігійних практик в Кореї та Україні.

Ольга Борисенко, доцентка кафедри дизайну і мистецтва книги Української академії друкарства, кандидатка мистецтвознавства, розповіла про реалізацію компаративного підходу в навчальних виданнях на прикладі  матеріалів до курсу «Республіка Корея : історія дива на річці Хан».

Досвідом використання прийому порівняння подій історії Кореї та України поділилися львівські вчительки Софія Тис і Марія Шпить та вчитель з Бердянська Юрій Білай.

Підсумувала роботу семінару Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка філологічних наук. Вона наголосила на практичному значенні розроблених, авторським колективом, матеріалів, залученні до їх апробації вчителів з різних регіонів України та можливості показати українське бачення певних сюжетів історії Кореї.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери