Семінар-тренінг «Стаємо сильнішими разом» у Гійченському ЗЗСО І-ІІІ ст. Рава-Руської громади

24 травня 2024 року у Гійченському ЗЗСО І-ІІІ ст. Рава-Руської міської ради відбувся семінар-тренінг для педагогічних працівників «Стаємо сильнішими разом» (у рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/).

Галина Федюк, директорка школи, модерувала захід.

Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філологічних наук, ознайомила з ресурсами освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) та їх використання в навчальному процесі, зокрема інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

Учителі брали активну участь у семінарі-тренінгу: дізнавалися одне про одного більше через дидактичну вправу «Букет квітів», моделювали життєві ситуації, дискутували між собою, а ще працювали з ілюстративним матеріалом («Наші права – наш скарб»). Надзвичайно цікаво було дізнатися під час роботи над активністю «Наш герб» історію створення герба шкільної спільноти і роль у цьому учнів. Школа сповнена багатьох ідей, планів, реалізації яких потребує чимало зусиль. Галина Сохань підсумувала, що це школа, яка мотивує, спонукає зростати кожного учасника освітнього процесу, плекає демократичні цінності і формує повагу до прав кожної людини у спільноті не лише шкільній, а й у громаді.

Вдячні Галині Федюк за сприяння в організації зустрічі, а Миколі Кацюбі, заступнику директора КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», – за надані консультації щодо методичного супроводу тренінгу.

Також під час заходу були використані методичні матеріали: Стаємо сильнішими разом: методичний порадник з використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни /укладачі: М. Гриньова, Д. Карпенко, О. Солнцева; за заг. ред.: Н. Г. Протасової, В. В. Полторак, Ю. О. Молчанової. — Київ, 2023. — 165 с.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери