Семінар-тренінг «Стаємо сильнішими разом» у Новояворівській громаді

10 червня 2024 року у Новояворівському краєзнавчому музеї відбувся семінар-тренінг «Стаємо сильнішими разом» (у рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/). Учасниками заходу були педагогічні працівники Новояворівської територіальної громади.

Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філологічних наук, обговорила разом з педагогами ресурси освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни. Учасники семінару працювали в групах: розглянули і обговорили низку дидактичних активностей, використання яких сприяє формуванню доброзичливих взаємин між усіма учасниками освітнього процесу, умінню поважати гідність кожної людини, її права. Педагоги працювали над ілюстративним матеріалом («Наш герб», «Наші права – наш скарб»), аналізували з правової і етичної точки зору життєві ситуації, дискутували, охоче ділилися ідеями і методичним досвідом.

«Стаємо сильнішими разом!» – це не лише назва семінару-тренінгу, а й мотиваційний заклик надалі разом працювати і утверджувати демократичні цінності. Більше того, у продовження семінару-тренінгу важливо було побувати в Старицькому ЗЗСО І-ІІ ст. ім. Юрія Костіва. Директорка цього освітнього закладу Наталія Косик розповіла і показала, як у їхній школі дбають про добробут учасників освітнього процесу, створюють нові проєкти, які ресурси з ОДГ/ОПЛ використовують – і який це дає результат. Було захопливо, цікаво і натхненно! 

Вдячні Наталії Басараб, консультантці КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Новояворівської міської ради, і  Людмилі Янюк, лекторці Новояворівського краєзнавчого музею, за організаційний супровід заходу. Сподіваємося на нові зустрічі!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери