Стартувала нова програма курсів підвищення кваліфікації вихователів закладів дошкільної освіти

29 лютого 2024 року відповідно до графіку роботи курсів підвищення кваліфікації КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» проведено навчання вихователів закладів дошкільної освіти за новою програмою «Діяльнісний підхід у розвитку дитини дошкільного віку: сутність та особливості реалізації», яка передбачає очно-дистанційне навчання.

Галина Лоїк, кандидатка педагогічних наук, завідувачка кафедри педагогіки та Олександра Білан,кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри педагогіки, провели очне заняття на базі ЗДО №44 м. Львова (директорка Дрібушко С.В.).

Мета проведення – презентація та обговорення проєктів створених вихователями спільно з дітьми своєї групи з проблеми «Діяльнісний підхід в освітньому процесі ЗДО». Педагоги ділилися досвідом роботи, демонстрували фрагменти відеозанять з використанням інтерактивних технологій та інтелектуальні карти.

Вихователі ЗДО №44 м. Львова Сокол Л.І., Сновида Н.М., Опришко О.С. провели майстер-клас з пошуково-дослідницької діяльності, яка є важливим компонентом діяльнісного підходу в роботі з дошкільниками. Слухачі курсів підвищення кваліфікації були залучені до практичної роботи з проведення інтерактивних дослідів. 

Директорка ЗДО №44 м. Львова Дрібушко С.В. ознайомила педагогів з творчими надбаннями колективу, інноваційними технологіями, які впроваджуються в роботі закладу дошкільної освіти. Вихователі ознайомилися з розвивальним середовищем ЗДО № 44 м. Львова, наочно побачивши втілення педагогічної технології «Стіни, стеля, підлога, які говорять».

Навчання відбулося у форматі стартапу, який має не лише навчальний, а й творчий та емоційний компоненти. Проведене навчання поєднало в собі інтерактивне спілкування, участь у дискусії, обмін ідеями, добрими практиками.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери