Сучасні технології творення художнього образу в навчальному процесі

У Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти  стартував постійний семінар «Сучасні технології творення художнього образу в навчальному процесі» для учителів, що викладають міжгалузевий інтегративний курс «Драматургія і театр».

Модератор заходу – Олександра Гурин, кандидат педагогічних наук, старша викладачка кафедри гуманітарної освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У семінарі взяли участь 22 педагоги закладів освіти Львівської області. Цикл занять спрямований на формування наскрізних умінь, спільних для всіх ключових компетентностей, і відповідає компетентнісному потенціалу мовно-літературної та мистецької освітніх галузей.

Наталія Миронюк, керівник «Школи етикету» БДЮТ Личаківського району м. Львова, диктор Львівського ТБ, акцентувала увагу педагогів на значенні техніки мовлення у професійній діяльності вчителя, запропонувала набір вправ на постановку голосу для звучання, на засвоєння змішано-діафрагмального типу дихання. Обговорювалась актуальна тема про імідж сучасного викладача та пріоритети викладання міжгалузевого інтегрованого курсу:

  • підтримка позитивної взаємодії  учнів для досягнення  спільних цілей  (створення  колективного  творчого продукту);
  • інтеграція різних видів діяльності;
  • фасилітація читацьких інтересів  та задоволення  потреб школярів у  взаємодії з  мистецтвом, зокрема  різними видами  театру;
  • обмін творчим досвідом, зокрема у  сфері акторської  майстерності.

У рамках семінару відбулося обговорення «Театр у школі», яке призвело до визначення меж і обов’язків педагогів, що викладають курс «Драматургія і театр». Шекмар Юлія, учителька Верхнячківського ЗЗСО І-ІІІ ст., звернула увагу на сучасний статус учителя, який має бути і рекламістом продукту, і комунікатором в учнівському середовищі, трохи економістом, трохи адвокатом. Отже, сучасний педагог – це мультидисциплінарна професія. Завдяки цьому обговоренню учителі могли поділитися власним досвідом організації театральної діяльності у школі.

Партнери