Тренінг про розвиток емоційного інтелекту, стресостійкості та профілактики професійного вигорання у Миколаївській громаді

20 січня 2023 р. у Миколаївському міському будинку дитячої та юнацької творчості відбувся семінар-тренінг «Емоційний інтелект, стресостійкість і профілактика професійного вигорання педагога», у якому взяла участь доцентка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філософських наук, доцентка, психологиня, коуч Ліліана Кудрик.

Ліліана Кудрик провела семінар-тренінг «Емоційний інтелект, стресостійкість і профілактика професійного вигорання педагога» у стилі коучинг, на якому учасники (керівники гуртків, практичні психологи, соціальні педагоги, асистенти вчителів, логопеди, методисти освітніх закладів Миколаївської громади) запитували і знаходили відповіді на сенсожиттєві питання; виходили за рамки буденності, розширюючи усвідомлення себе, своєї діяльності, життєвої ситуації; опановували психологічні техніки для розвитку емоційного інтелекту, формування стресостійкості і резильєнтності в умовах війни, запобігання професійному вигоранню; ділилися досвідом і творчими знахідками.

Відкрила семінар-тренінг директорка Миколаївського міського БДЮТ Ольга Танчій. З вітальним словом до учасників звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Миколаївської міської ради Андрій Старовецький.

Ініціаторка і ведуча семінару-тренінгу – Роксолана Швець, методистка Миколаївського міського БДЮТ.

Ольга Іванів, студентка Львівського музичного коледжу імені С.П.Людкевича, лауреатка міжнародних і всеукраїнських вокальних конкурсів, виконала різдвяні колядки. Олена Федорович, керівник гуртка «Макраме, в’язання гачком» Миколаївського БДЮТ, провела для учасників семінару майстер-клас з виготовлення різдвяної іграшки  Ангела Миру.

Естетичне оформлення приміщення (різдвяна шопка, колядки, виставки дитячих робіт) сприяло атмосфері творчого пошуку, самопізнання і самовдосконалення, осмислення себе новою людиною, духовною істотою, яка народжується в кожному у різдвяний час, – здатною управляти своїми емоціями, думками, станами, вибирати і творити кращу версію себе.

Тетяна Лутчин, психологиня Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради, підсумовуючи результати роботи семінару-тренінгу, зазначила, що відбулося: «професійне, фахове, емоційне тематичне спілкування; емпатійна комунікація; обмін фаховою інформацією; тренер як коуч, модератор втілила у своїй презентаційній формі роботи своє дітище, свої задуми, мрії, доробки, працю, яка народилася у пошуках істини».

Любов Русиник, практична психологиня Миколаївського ЗЗСО №1, охарактеризувала спільну діяльність на тренінгу так: «креативно, релаксуюче, актуально»; зазначила, що техніки і практики можна використати як особисто для себе, так і для сім’ї та роботи.

Микола Пристай, керівник гуртка, професійний художник-живописець, поділився секретами своєї роботи з дітьми: «художник, який лише уміє малювати – це ремісник, курка, яка не літає, а не голуб, – для цього потрібна душа. Треба виховати душу…».

Виховання і самовиховання душі – саме цьому був присвячений семінар-тренінг.

Опубліковано
В категорії Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Партнери