Обласний тренінг в рамках швейцарсько-українського проєкту

13 травня 2024 року відбувсяобласний тренінг для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Львівської області «Використання ресурсів ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни»в рамках швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Мета тренінгу: забезпечення педагогів інструментарієм для формування демократичного громадянства та освіти з прав людини, аби сприяти інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.          

Тренінг організувала і провела Світлана Тупись, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». Тупись Світлана практично ознайомила з можливостями використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами для розвитку демократичної взаємодії.

На тренінгу працювали з техніками розвитку демократичної взаємодії та створення дружньої атмосфери в дитячих спільнотах: «Букет квітів», «Наш герб», «Імена», «Права дітей»; з техніками прийняття різноманітності, міжособистої комунікації та емпатичного сприйняття інших: «Перші враження», «Система цінностей», «Усі різні, усі рівні», «Вирішуємо конфлікти у шість кроків».

Переваги та можливості цього матеріалу:

  • використання ресурсів ОДГ/ОПЛ в офлайн та онлайн форматах;
  • адаптація ресурсів ОДГ/ОПЛ для використання з дітьми різної вікової категорії, соціального статусу, психоемоційного стану тощо;
  • використання ресурсів ОДГ/ОПЛ під час серії тематичних зустрічей з дитячою спільнотою комплексно, або ж використання окремих із них в конкретному освітньому контексті.
Опубліковано
В категорії Новини
Партнери