Семінар-тренінг «Стаємо сильнішими разом» у Сокальській громаді

21 травня 2024 року у ЗЗСО І-ІІІ ст. Сокальський ліцей №3 відбувся семінар-тренінг для педагогічних працівників Сокальської громади «Стаємо сильнішими разом» (у рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/).

З вітальними словами до учасників заходу звернулися Олеся Білик, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Сокальської міської ради та Наталія Нестерук, заступниця директора Сокальського ліцею №3.

Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філологічних наук, розповіла про використання ресурсів освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни (DECIDE). Учасники семінару інтерактивно працювали: розглянули і обговорили низку дидактичних вправ, використання яких сприяє формуванню доброзичливих взаємин у шкільній спільноті, умінню долати стереотипи і поважати гідність кожної людини, її права. Педагоги моделювали життєві ситуації, вели дискусії, працювали з ілюстративним матеріалом, пропонували свої ідеї і ділилися методичним досвідом. Було цікаво, натхненно і доброзичливо!

«Стаємо сильнішими разом!» – це не лише тема семінару-тренінгу чи порадника, методичні матеріали якого рекомендуємо до використання в освітньому процесі*, а й мотиваційне гасло освітньої спільноти, до формування якої щоденно докладається кожен з нас. Цей вислів став підсумковим у зустрічі педагогів Сокальської територіальної громади.   

Вдячні директору ЗЗСО І-ІІІ ст. Сокальський ліцей №3 Миколі Бобрецькому за гостинну зустріч, консультантці Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сокальської міської ради Любові Плюхін – за сприяння в організації заходу, а заступнику директора з науково-педагогічної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Миколі Кацюбі – за методичний супровід.

Сподіваємося на нові зустрічі!

* Стаємо сильнішими разом: методичний порадник з використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни / укладачі: М. Гриньова, Д. Карпенко, О. Солнцева; за заг. ред.: Н. Г. Протасової, В. В. Полторак, Ю. О. Молчанової. — Київ, 2023. — 165 с.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери