Семінари-тренінги працівників кабінету «Обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти»

Працівники кабінету «Обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти» КЗ ЛОР ЛОІППО провели семінари-тренінги «Забезпечення освіти осіб з особливими освітніми потребами у воєнний та післявоєнний періоди» для педагогів в рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE (https://decide.in.ua/stayemo-sylnishymy-razom/) під девізом «Стаємо сильнішими разом».

Галина Вархолик, завідувачка кабінету «Обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти», кандидатка педагогічних наук, модерувала заходи. Галина Кузь та Світлана Магарська, методистки ОРЦ ПІО, здійснювали організаційний і методичний супровід. Під час семінару-тренінгу учасники обговорили питання щодо змін в організації освіти осіб з особливими освітніми потребами; про наповнюваність класів та відсутність обмежень щодо кількості дітей з ООП; дискутували і розбирались у питаннях щодо рівнів підтримки дітей з ООП та умови їх забезпечення, а також розширення можливостей отримання корекційно-розвиткових послуг; визначали вплив психотравмуючих подій на дітей та обговорили використання в корекційному напрямі арттерапії, музикотерапії, піскотерапії. Особливий інтерес в учасників викликали питання  використання термінів і напрямів у корекційній роботі фахівців з особами з ООП та співпраця з ІРЦ. Вони висловили свої думки щодо контролю та розробки критеріїв оцінювання учнів, які навчаються на інклюзивному навчанні у закладах освіти, а також надання корекційних послуг особам з ООП в інклюзивно-ресурсних центрах.

Дякуємо колегам з ПШ «Первоцвіт» м.Львів, СЗШ № 40 м.Львів, Жовківського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 та КЗ ЛОР «Жовківський БНРЦ «Злагода» за запрошення і проведення цього тренінгу.

Попрацювали плідно і цікаво!   

Домовились про співпрацю!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери