Методична студія спільноти молодих учителів біології Львівської області

Марія Лазорко, старша викладачка кафедри природничо-математичної освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», організувала методичну студію для спільноти молодих учителів біології Львівської області. Мета – створення майданчика для спілкування і методичної допомоги молодим педагогам.

Традиційно розпочали роботу зі знайомства. Молоді педагоги створили осінню композицію із рослин та побажань. Було проведено опитування щодо з’ясування актуальної тематики для наступних зустрічей, їх формату, напрямів роботи спільноти.

Лазорко Марія презентувала цікаві вправи, які стануть у пригоді вчителям під час роботи, зокрема, запропонувала вправи «Ключі сили», «Острівці натхнення» та ін. 

Під час першої зустрічі обговорили нові рекомендації щодо викладання біології у 2024-2025 навчальному році,  оцінювання результатів навчання, необхідність посилення практико-орієнтованого підходу до навчання біології, компетентнісного та діяльнісного підходів. Педагоги зазначили, що особливу увагу варто приділити формуванню дослідницьких компетенцій, моделюванню, залученню учнів до проєктної діяльності.

Марія Лазорко висловила сподівання, що створена спільнота стане корисною платформою для спілкування молодих педагогів, творчого пошуку, вдосконалення та вирішення професійних проблем у співпраці з досвідченими колегами.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери