Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура»

Минулого тижня завершилися конкурсні випробування І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура».

Цьогоріч це сьомий конкурс з фізичної культури. Перший проведено у 1997 році. До І туру конкурсу зареєструвалися 24 учителі фізичної культури нашої області. Вони виконували практичну роботу й пройшли тестування фахової компетентності. Завданням практичної роботи було укласти конспект основної частини уроку з використанням квест-технології. Варто зазначити, що це нововведення передбачено модельною навчальною програмою з фізичної культури в рамках реформи НУШ як ефективної технології використання міжпредметних зв’язків у фізичному вихованні.

Тестування фахової майстерності показало переваги та труднощі теоретичної підготовки практикуючих вчителів. За результатами випробувань “Практична робота” та “Тестування” визначено 12 кращих учасників за рейтингом, які виконували ще два завдання – «Методичний практикум» та «Майстер-клас». Ці випробування учителі з легкістю подолали. Під час проведення майстер-класу учителі показали як можна використовувати мобільні телефони з освітньою метою, використання QR-кодів у фізичному вихованні як засобу формування інформаційно-комунікативної компетентності,  як проводити урок в умовах дистанційного навчання, що надзвичайно актуально в умовах воєнних дій та пандемії, а також навчати самостійності та творчості у доборі фізичних вправ. За результатами цього етапу обрано п’ятірку найбільш яскравих та фахових учителів фізичної культури області, які допущені до проведення фінального випробування – «Урок». Шляхом жеребкування учителі обрали порядковий номер проведення уроку, клас та варіативний модуль. Конкурсне випробування «Урок» проведено у Львівському ліцеї «Оріяна».

Переможцем І етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура» одноголосно обрано Галину Солтан, учителя фізичної культури Комунального закладу Солонківської сільської ради «Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа». Щиро бажаємо нашій переможниці успіхів на Всеукраїнському конкурсі та гідно представити Львівщину.

Лауреатами стали: Микитів Мар’яна, учитель фізичної культури Бібрського опорного ліцею ім. Уляни Кравченко Бібрської міської ради; Кіт Ярослав, учитель фізичної культури Бродівської гімназії імені Івана Труша; Вуйцік Христина, учитель фізичної культури закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 40 м. Львова та Демкович Віра, учитель фізичної культури закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 67 м. Львова.

Щиро дякуємо адміністрації ліцею «Оріяна» за сприяння у проведенні конкурсного випробування, членам журі за чесне та неупереджене суддівство та усім учасникам за бажання змінювати фізичну культуру в умовах впровадження НУШ.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери