РОБОТА ОСВІТНІХ ХАБІВ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСВІТЯН ТА СТУДЕНТІВ У ЛЬВОВІ ТА ТРУСКАВЦІ

У Львівській області відкриті освітні хаби для потреб внутрішньо переміщених осіб у м. Львові та м. Трускавці, у рамках грантового проєкту«Освіта без обмежень», який реалізується за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та фінансування Європейського Союзу.

Голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марія Яцейко звернулась до освітянської спільноти області та розповіла про умови функціонування освітніх хабів, які відкриті для потреб внутрішньо переміщених осіб у м. Львові та м. Трускавці, у рамках грантового проєкту «Освіта без обмежень»,який реалізується за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та фінансування Європейського Союзу.

Організатором роботи освітніх хабів у Львівській та Трускавецькій міських громадах є Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України.

У м. Львові освітній центр розташований у Львівському Будинку вчених, за адресою: вул. Листопадового чину,6 та відкритий для роботи з 10:00 до 17:00 щодня, крім суботи і неділі. У м. Трускавці освітній центр діє на базі пансіонату «Пролісок», за адресою: С. Бандери, 28, з режимом роботи з 10:00 до 17:00 щодня, крім вихідних.

Освітні центри облаштовані необхідною технікою та є сучасним майданчиком для проведення різноманітних групових занять, тренінгів, онлайнкруглих столів, тощо. Вже зараз центри використовуються для дистанційного навчання та спілкування. Безумовно, велика кількість повітряних тривог вплинула на відвідуваність освітніх хабів, проте є сподівання, що у майбутньому центри будуть задіяні стовідсотково та сприятимуть покращенню спілкування, навчання, самопідготовки, підвищення кваліфікації, допомоги при підготовці до занять серед молоді.

Особливо попит на послуги освітніх хабівспостерігався в період аварійних та планових відключень електроенергії, адже хаби забезпечені генераторами, що дозволило їм безперебійно працювати та приймати відвідувачів.

Освітяни Львівщини, в тому числі з категорії внутрішньо переміщених осіб, висловлюють вдячність нашим західним партнерам, Інституту громадської освіти та праці, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України за сприяння в облаштуванні сучасних комп’ютерних центрів у м. Львові та м. Трускавці.

Запрошуємо та будемо раді бачити педагогів, студентів з числа внутрішньо переміщених осіб за роботою та навчанням в освітніх центрах у м. Львові та м. Трускавці.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери