Семінар керівників закладів позашкільної освіти

23 березня 2023 року в ЛОІППО відбувся семінар керівників закладів позашкільної освіти Львівської області, організований кабінетом координаційно-методичної діяльності.

65 керівників закладів позашкільної освіти взяли участь в очно-дистанційній формі у семінарі-практикумі, на якому розглянули актуальні питання про трудове законодавство під час воєнного стану та запобігання поширенню субкультури ПВК «Рьодан».

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Микола Кацюба,  заступник директора з науково-педагогічної роботи КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», який наголосив на важливості забезпечення діяльності закладів позашкільної освіти у воєнний час.

Мар’ян Калин, заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки, та Василь Корчинський,  юрисконсульт Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки, охарактеризували основні законодавчі новації у сфері трудових відносин в умовах воєнного стану, а також їхнє застосування в практичній діяльності керівника закладу позашкільної освіти. Упродовж розгляду зазначеної теми доповідачі надали вичерпні відповіді на запитання учасників семінару, які ділилися досвідом щодо їх вирішення на практиці.

Ольга Ковальчук, начальниця відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області, капітан поліції, розглянула питання про запобігання поширенню ПВК «Рьодан», ознайомила учасників із сучасними негативними субкультурами, їхнім впливом на учнівську молодь, а також звернула увагу керівників на важливу роль позашкільної освіти, педагогічних колективів, батьківських спільнот у запобіганні їх поширення.

Олександра Коцовська, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності, інформувала учасників семінару про проведення у 2023 році Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів.

На завершення семінару-практикуму керівників закладів позашкільної освіти Львівської області учасники семінару запропонували надалі проводити заходи у такому форматі з актуальних питань.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери