Сучасний підліток: комунікація крізь призму

4 квітня 2023 року на базі Народного дому м. Бібрки за сприяння відділу культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Бібрської міської ради відбувся форум «Сучасний підліток: комунікація крізь призму».

Ініціатор та модератор форуму – начальниця відділу культури Люся Сурмач.

На форумі розглянули питання:

  1. Як порозумітися з підлітком?
  2. Як формувати світогляд підлітка мовою мистецтва?

На форум була запрошена доцентка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидатка філософських наук Ліліана Кудрик, яка виступила з доповіддю «Комунікація з сучасними підлітками в коучинговому стилі». Вона окреслила характерні риси сучасних дітей, підлітків, способи налагодження ефективної взаємодії, співробітництва з ними; охарактеризувала недоліки деструктивних стилів спілкування (авторитарного, примітивного, маніпулятивного) і переваги коучингового стилю, який базується на партнерстві і повазі до людської гідності; показала роль коучингових запитань у спілкуванні з підлітками, у тренуванні їхнього мислення й усвідомленості.

Учасники форуму отримали роздатковий матеріал з описом коучингових підходів і технік, за допомогою яких могли глибше зануритися в тему, вникнути в тонкощі постановки запитань і принципи спілкування у стилі коучинг, визначити свою здатність до ефективної комунікації, порефлексувати над тим, наскільки вони майстерні комунікатори і як удосконалюватися в мистецтві спілкування з підлітками.

Форум започаткував серію зустрічей освітян, діячів церкви, культури і мистецтва, широкої громадськості з обговорення злободенних питань організації культурного життя підлітків і молоді в теперішніх непростих умовах життя суспільства.

Партнери