Семінар-практикум з формувального оцінювання

5 квітня 2023 року на базі Буського ЗЗСО-Гімназія ім. Є.Петрушевича при Львівському національному університеті імені Івана Франка Буської міської ради відбувся семінар-практикум з формувального оцінювання з учителями початкових класів Буської міської територіальної громади.

Організатор семінару-практикуму – Марія Барак, директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Буської міської ради».

Як зробити так, щоб вчитель відчув на собі, що таке формувальне оцінювання? Треба створити такі умови, щоб вчитель побув у ролі учня, проробив завдання, які підготували Ольга Волощенко і Олександра Козак, старші викладачі кафедри педагогіки КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». А ще вчителі оцінили пророблені ними завдання, використовуючи цеглинки Лего, стратегію «4 кути», «Світлофор».

Під час зворотного зв’язку учителі початкових класів наголосили на тому, що формувальне оцінювання – це оцінювання під час навчання і для навчання, а основна його цінність в тому, що воно підвищує мотивацію, розвиває вміння вчитися та допомагає учням досягати результатів навчання.

Партнери