Телеміст між вчителями Львівської та Дніпропетровської областей

26 квітня 2023 року відбувся Телеміст між вчителями Львівської та Дніпропетровської областей «Діяльнісний підхід у навчанні предметів морального спрямування». І це вже другий.

Модераторами онлайн-зустрічі були Галина Сохань, завідувач кафедри суспільствознавчої освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат філологічних наук, і Олена Рогова, професор кафедри філософії Дніпровської академії неперервної освіти, кандидат філософських наук, доцент. У телемості взяли участь понад шістдесят педагогів двох областей.  

Під час телемосту учасники ділилися досвідом, успішними практиками щодо реалізації діяльнісного підходу у навчанні предметів морального спрямування. Зокрема Сохань Галина, завідувач кафедри суспільствознавчої освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла на конкретних прикладах, як можна реалізовувати діяльнісний підхід у навчанні предметів морального спрямування. Натомість Рогова Олена, професор кафедри філософії Дніпровської академії неперервної освіти, поділилася досвідом, як можна працювати над створенням духовно-морального середовища в закладах освіти у межах експериментально-дослідної роботи. Дуже цікавими і змістовними були виступи педагогів Львівщини і Дніпропетровщини. Ось коротко, про що говорили на заході:

Завадка Михайло, вчитель Середкевицького ЗЗСО Львівської області, представив власну проєктну діяльність як складову діяльнісного підходу на уроках предметів морального спрямування.

Макарова Олена, заступник директора Вільненського ліцею Дніпропетровської області, поділилася досвідом роботи сільського ліцею у реалізації діяльнісного підходу щодо вивчення предметів морального спрямування через систему позакласної роботи.

Горбатко Тетяна, вчитель Гімназії №1 Червоноградської міської ради Львівської області разом з ученицею Смеречанською Катаріною продемонстрували, як можна створити анімацію на етичну тематику, запропонували покрокову інструкцію (за мотивами притчі про милосердного самарянина).

Кущова Тетяна, директор Новомиколаївського ліцею №1 Дніпропетровської області, розповіла про те, як відбувається формування ментального здоров’я в умовах дистанційного навчання засобами духовно-моральної освіти та виховання.

Воєвода Марія, вчитель НВК «Середня загальноосвітня школа-ліцей» м. Моршина Львівської області, ділилася досвідом, як вивчати етичні категорії за допомогою ігрових технологій як складових діяльнісного підходу.

Ткаченко Тетяна, директор Покровської СЗШ Дніпропетровської області, розповіла про збереження ментального здоров’я в умовах сучасних викликів.

 Кушнір Ірина, директор Добростанського ЗЗСО Львівської області, поділилася власними матеріали з творчої майстерні про розвиток творчого мислення учнів на уроках предметів морального спрямування.

 Козаченко Наталія, заступник директора Криворізького ліцею «ГЛАС» № 129 Дніпропетровської області, поділилася власним досвідом про реалізацію діяльнісного підходу у вивченні предметів морального спрямування.

 Рой Лариса, вчитель НВК «Середня загальноосвітня школа №2 – гімназія» м.Трускавця Львівської області, розповіла про цікаву інтеграцію, зокрема як укладати математичні задачі на етичну тематику.

Мельник Оксана, заступник директора Криворізької спеціалізованої школи № 71 Дніпропетровської області, презентувала реалізацію діяльнісного підходу у вивченні предметів морального спрямування в умовах дистанційного навчання. Захід пройшов у доброзичливій атмосфері. Модератори Сохань Галина і Рогова Олена поділилися планами про нову зустріч педагогів Львівської і Дніпропетровської областей. І це вже буде нова тема, новий телеміст. Очікуймо!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери