Cтратегічна сесія з питань розроблення проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти

3-8 травня триває стратегічна сесія з питань розроблення проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти та критеріїв оцінювання результатів навчання здобувачів середньої освіти в Новій українській школі, в якій беруть участь працівники Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Участь у заході беруть розробники Державного стандарту базової середньої освіти та проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти, представники Міністерства освіти і науки України (директоратів дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, професійної освіти та фахової передвищої, вищої освіти), УІРО, ІМЗО, НАПН. Ця важлива сесія відбувається за підтримки Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», яку реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда, та Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України.

Зустріч у Києві є сигналом перезавантаження впровадження Нової української школи на рівні базової середньої освіти, а також платформою для обговорення бачення профільної старшої школи. Освітянська спільнота перебуває у пошуках рішень, завдяки яким нова профільна школа уможливить глибше вивчення галузі знань у відповідності до інтересів і здібностей учнів, допоможе зробити більш обдуманий вибір професії в майбутньому, а також надасть можливість здобути практичні навички відповідно до обраної сфери.

Паралельно під час зустрічі ведеться робота над створенням системи оцінювання результатів навчання за новим Державним стандартом базової середньої освіти. Адже оцінювання має бути об’єктивним та справедливим, тому необхідно мати чіткі критерії оцінювання та правила. Водночас, має бути враховано особливості кожного учня / учениці, їхні потреби. Важливо зазначити, що компетентнісне оцінювання не має бути зведене лише до бальних оцінок. Воно має бути передовсім спрямоване на підвищення якості навчання та розвитку учнів. У роботі стратегічної сесії беруть участь працівники Інституту: Олена Шиян, завідувачка кафедри освітньої політики КЗ ЛОР ЛОІППО, докторка наук з державного управління, професорка, Христина Чушак, доцентка кафедри освітньої політики КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка політичних наук, Наталія Сороколіт, доцентка кафедри освітньої політики КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка наук з фізичного виховання та спорту, доцентка, Заслужена учителька України.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери