Вебінар з історії

24 травня 2023 року відбувся вебінар «Сучасні підходи до вивчення історії найдавніших часів та Стародавнього світу в 6-х класах НУШ: поєднання історичного, правового та громадянознавчого компонентів» для вчителів громадянської та історичної освітньої галузі, які викладатимуть історію в 6 класі НУШ.

Спікери вебінару:

Віктор Гуменний, кандидат історичних наук, заступник декана історичного факультету з навчально-методичної роботи, доцент кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Ілля Паршин, кандидат історичних наук, завідувач відділу історії середніх віків Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України.

Ірина Васильків, старша викладачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», співавторка підручників з історії для 5 і 6 класів, всесвітньої історії для 7, 8, 9, 10 класів, а також підручників з правознавства і громадянської освіти; співавторка модельної програми «Досліджуємо історію і суспільство».

На вебінарі спікери окреслели нові підходи до вивчення історії Стародавнього світу, реконструкції суспільного устрою та переходу до цивілізаційного етапу розвитку людства, соціокультурний та релігійний аспект розвитку давніх цивілізацій. На прикладі матеріалів підручника «Досліджуємо історію і суспільство» для 6 класу від видавництва «Астон» продемонстровано приклад «вписування» давньої історії населення території сучасної України у світовий контекст.

Матеріли вебінару будуть корисні усім, хто за модельними програмами НУШ у 6 класі вивчатиме з учнями історію Стародавнього світу. Переглянути вебінар можна на YouTube-каналі Інституту за покликанням: https://youtube.com/live/O63xLz025KI?feature=share

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери