Всеукраїнський науково-практичний семінар для вчителів історії

14-17 серпня 2023 р. у Жовкві відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар для вчителів історії, організований Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» та Міністерством освіти і науки України. В його роботі взяли участь викладачі кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Костянтин Баханов та Ірина Васильків.

Однією з основних подій теоретичної частини семінару стала лекція доктора педагогічних наук, професора кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО Костянтина Баханова на тему «Методичні аспекти викладання історії Другої світової війни та Голокосту в умовах російсько-української війни», в якій доповідач висвітлив проблеми термінології, періодизації, ідеологічних засад і доречності історичних паралелей при викладанні теми «Друга  світова війна» в курсах всесвітньої історії та історії України.

Ірина Васильків, старша викладачки кафедри суспільствознавчої освіти, провела практичне заняття «Рецепти «лінивого вчителя» в роботі з історичною картою», яке стало яскравим прикладом реалізації діяльнісного підходу та  організації роботи учнів в змінюваних групах на уроках історії. На другий день семінару викладачі кафедри стали активними спікерами круглого столу «Історія пишеться сьогодні: про сучасні підручники з історії і не тільки».

Партнери