Засідання творчої майстерні вчителів історії

23 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання творчої майстерні вчителів історії «Використання онлайн-сервісів для реалізації діяльнісного підходу на уроках історії».

У сьогоднішньому суспільстві слово, перша частина якого  «колабораці…»,  викликає негативні асоціації, особливо, якщо це не «колаборація», а «колабораціонізм». Однак на засіданні творчої майстерні Ірини Васильків, старшої викладачки кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» «Використання онлайн-сервісів для реалізації діяльнісного підходу на уроках історії» вчителі історії Львівщини співпрацювали однією командою та випробували колаборування як вид діяльності у мережі у значенні, яке називають на уроках інформатики, маючи на увазі співпрацю.

Учасники творчої майстерні захоплено працювали разом одночасно в спільному новому незнайомому досі онлайн-середовищі, досліджуючи його властивості для використання в процесі навчання історії. Мозковий штурм, асоціативний кущ, SWOT-аналіз, діаграми, дорожня карта чи ментальна мапа… Все це можна виконувати у мережі за допомогою популярних онлайн-дошок. Точніше, можна спостерігати, як це роблять учні, якщо вивчити ресурс, познайомити з ним старшокласників і методично грамотно сформулювати завдання. А для менших можна запропонувати онлайн-ігри, які насправді є корисними вправами, бо сприяють запам’ятовуванню, вчать класифікувати, застосовувати знання. Програму творчої майстерні майже виконано, тож колеги ділилися зробленим, радилися, як оформити та «подати», відпрацьовували різні варіанти розміщення матеріалів для загального доступу.

Михайло Завадка, Христина Жолобович, Любов Кремінець, Ірина Могила, Роман Сколоздра, Світлана  Павлюк, Софія Тис, Людмила Матвєєва, Наталія Яців, Леся Цікалишин, Мар’яна Вовчко, Назар Зьолковський, Лілія Захарія, Оксана Сливінська, Ірина Жолобович підготували власні матеріали за темами творчої майстерні, мали змогу оцінити роботу колег, обмінятися досвідом і набути нових навичок.

Опубліковано
В категорії Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Партнери