Школа молодого фахівця психологічної служби

9 листопада 2023 року відбувся семінар-практикум для молодих фахівців психологічної служби «Впровадження інноваційних форм та методів роботи у діяльності практичних психологів і соціальних педагогів». 

Модератор зустрічі Наталя Яремкович, методистка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, закцентувала увагу учасників інтерактивного семінару на тому, що ключовим аспектом професійного успіху є їхня готовність до інноваційних починань. Вона охарактеризувала основні форми і методи, які використовують фахівці психологічної служби у своїй роботі, інтевізійні зустрічі, метафоричні асоціативні карти, кубики історій Рорі та мобільні застосунки, які можуть використовуватися передусім як додатковий інструмент до традиційної психоконсультативної практики, як інструмент супроводу особистісних змін.

Ірина Суховерська, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності КЗ ЛОР ЛОІППО, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти, кандидатка історичних наук, ознайомила працівників психологічної служби з цифровими застосунками, за допомогою яких можна створити ігри, 3D-презентації,  постери та колажі, які стануть в нагоді педагогам не лише для навчання вихованців, але й для популяризації власного досвіду. Учасники семінару ознайомилися із застосунками Wheel of Names, EMAZE, Netboard.me та отримали маршрутні листи для створення цифрових застосунків.

На завершення спікери наголосили, що використання інноваційних технологій і цифрових інструментів для сприяння та захисту психологічного благополуччя серед учасників освітнього процесу набуває значного поширення. Мобільні додатки є цінним доповненням для практичних психологів і соціальних педагогів в організації підтримки психічного здоров’я осіб, зайнятих у сфері освіти. Використовуючи смартфони, ми можемо без особливих зусиль завантажувати програми, які допомагають справлятися з викликами сьогодення та ефективно справлятися зі стресом, тривогою, депресією та іншими пов’язаними проблемами.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери