Форум координаторів учнівського самоврядування

15 листопада 2023 року у Жовківській міській раді відбувся форум координаторів учнівського самоврядування «Розвиток громадянських компетентностей здобувачів освіти для активної участі в учнівському самоврядуванні», в якому взяли участь педагогічні працівники Жовківської, Львівської, Куликівської,  Добросинсько-Магерівської, Рава-Руської, Стрийської  та Червоноградської  територіальних громад.

Організатори форуму: КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» та відділ освіти Жовківської міської ради. З вітальним словом до учасників заходу звернулася Марія Деревінська, провідний фахівець відділу освіти. Своїми міркуваннями про важливість учнівського самоврядуванні в школі поділилася Ірина Чурій, депутатка Жовківської міської ради, голова комісії з питань освіти.

Христина Чушак, завідувачка кафедри освітньої політики КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка політичних наук, охарактеризувала особливості організації учнівського самоврядування та Хартію демократичного учнівського самоврядування, ознайомила з Драбиною Роджера Харта, провела дебати в інтерактивній формі. 

Галина Сохань, завідувачка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидатка філологічних наук, зосередила увагу на важливості прав усіх учасників освітнього процесу, реалізації педагогіки партнерства через учнівське самоврядування, також провела з учасниками форуму дидактичні вправи, якими педагоги можуть скористатися в роботі з учнями.

Ірина Суховерська, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності КЗ ЛОР ЛОІППО, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти, кандидатка історичних наук, зупинилась на питаннях мотивації та відповідальності учасників учнівського самоврядування, провела декілька дидактичних вправ, які можна використовувати на засіданнях учнівського самоврядування.  

У роботі з учасниками був використаний методичний матеріал про  учнівське самоврядування, розроблений Оленою Шиян, професоркою кафедри освітньої політики, докторкою наук з державного управління.

Форум пройшов активно та творчо, в невимушеній доброзичливій атмосфері, що дає надію на виконання всіх планів та задумок координаторів учнівського самоврядування.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери