ІІІ освітній форум «Нова українська школа в дії»

28 листопада 2023 року у КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» відбувся ІІІ освітній форум «Нова українська школа в дії», організований Галиною Лоїк, завідувачкою кафедри педагогіки, кандидаткою педагогічних наук, Ольгою Волощенко, Олександрою Козак, старшими викладачками кафедри педагогіки.

На форумі обговорили актуальні питання: проблему вимірювання та компенсації освітніх втрат, яка є достатньо гострою на сучасному етапі розвитку української освіти, що робити з прогалинами в знаннях та вміннях молодших школярів, які виникли через повітряні тривоги під час уроків, відключеннями електроенергії вдома та в закладі освіти, вимушеним переселенням, надмірною тривожністю та зниженою мотивацією до навчання.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися Ірина Сислюк, начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та Павло Хобзей, директор КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», кандидат фізико-математичних наук.

Щира подяка нашим гостям – Ірині Круть, очільниці відділу шкільної освіти ДУ «Українського інституту розвитку освіти» та Олені Єрьоменко, заступниці директора КЗ «Ліцей імені Т. Шевченка Кропивницькоі міської ради», які поділилися з учасниками форуму думками та ідеями про основні підходи до освітніх втрат в умовах війни у початковій школі, механізми діагностики та інструменти їх подолання.

Учасники панельної дискусії Лідія Андрушко, директорка ПШ «Світанок» м. Львова, Ярина  Сухецька, директорка Золочівського ЗЗСО І-ІІ ст. «Школа радості», Ольга Ковалевич, заступниця директора СЗШ І-ІІІ ст. № 99 м. Львова, Світлана Колодка, учителька початкових класів Братковицького ЗЗСО І-ІІ ст. Городоцької територіальної громади, активно і творчо обговорювали питання «Освітні втрати: як наздогнати навчальну програму без стресу?», ділилися думками та досвідом.

На форумі провели майстерки «Якісний освітній контент на кожен урок» від творчих педагогів Львівщини, які продемонстрували дієві інструменти подолання освітніх втрат з мовно-літературної та математичної освітніх галузей. Майстерки проводили Анна Байовська, учителька початкових класів  ПШ «Дивосвіт» м. Львова, Олена Гальвіцька, асистентка кафедри педагогіки КЗ ЛОР ЛОІППО, Галина Завальнюк, учителька початкових класів Золочівського ЗЗСО І-ІІ ст. «Школа радості», Ганна Остапенко, співавторка підручників.

Дякуємо ЗСУ за можливість провести освітній форум, обмінятися думками та ідеями! Висловлюємо подяку Любові Клебан, Людмилі Слободянюк і Наталії Витрикуш за допомогу у проведенні форуму!

Подяка усім учасникам ІІІ освітнього форуму!

Детальнішу інформацію про інструменти подолання освітніх втрат читайте на сторінках нашого сайту!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери