Круглий стіл психологів ЦПРПП

11 грудня 2023 року кабінет «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» спільно з кафедрою практичної психології провели круглий стіл «Стратегії розвитку психологічної служби у системі освіти України та Львівщини» для психологів ЦПРПП.

З вітальним словом до присутніх звернулися Марія Васюник-Кулієва, головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, та   Ігор Танчин, заступник директора КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидат історичних наук, які наголосили на важливості діяльності психологічної служби в умовах воєнного стану, а також проінформували присутніх про функціонування управлінської моделі психологічної служби системи освіти області, створення координаційних рад в районах.

Віталій Панок, член-кореспондент, доктор психологічних наук, професор, в.о. академіка відділення психології і спеціальної педагогіки НАПН України, подякував працівникам департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації за створення інноваційної моделі психологічної служби у системі освіти, а також подякував директору КЗ ЛОР  ЛОІППО Павлу Хобзею за організацію методичного супроводу діяльності нової управлінської моделі психологічної  служби Львівщини. Професор розповів учасникам круглого столу про Проєкт Концепції реформування психологічної служби у системі освіти України на період до 2030 року, розроблений групою експертів із залученням представників професійної спільноти, громадських організацій, стейкхолдерів, урядовців, у якому, на основі сучасних методів аналізу ситуації та польових досліджень, визначено основні можливості, проблеми і загрози та шляхи подальшого розвитку психологічної служби. В. Панок відповів на актуальні питання щодо розвитку психологічної служби, які стосувалися практичних аспектів діяльності практичних психологів  і соціальних педагогів області.

Ігор Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидат психологічних наук, поінформував присутніх про стан реалізації Комплексної програми підтримки психічного здоров’я громадян Львівщини в умовах сучасних викликів.

Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, підвела підсумки роботи круглого столу та була модератором підготовки резолюції заходу. А також подякувала психологам ЦПРПП за організацію психологічного супроводу та надання психосоціальної підтримки  учасникам освітнього процесу.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери