Науково-методичний семінар авторського колективу підручників з літератури для 7 класу НУШ

Часи змінюються, і шкільні підручники мають відповідати сучасності. Про те, якими можуть бути сучасні підручники та науково-методичне забезпечення до них, вчителі-філологи Львівщини 7 лютого 2024 року спілкувалися з авторами колективу підручників під керівництвом докторки філологічних наук, професорки Ольги Ніколенко.

Кафедра гуманітарної освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ініціювала проведення науково-методичного онлайн-семінару для вчителів зарубіжної літератури, а також вчителів інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) на тему «Навчальне забезпечення із зарубіжної літератури та інтегрованого курсу літератур (українська, зарубіжна) для 7 класу НУШ».Модераторкою зустрічі була Людмила Ковальова,старша викладачка кафедри, співавторка підручника «Зарубіжна література. 7 клас». Відкрила семінар завідувачка кафедри, кандидатка філологічних наук Анна-Марія Богосвятська,співавторка підручника «Література (українська та зарубіжна). 7 клас».

Керівниця авторського колективу програм і підручників Ольга Ніколенко представила зміст, рубрики та концепцію підручників для 7 класу НУШ, створеними за програмами «Школа радості» та «Червона рута».

Анна-Марія Богосвятська поділилась навчально-методичним забезпеченням вчителів інтегрованого курсу літератур: сіткою годин, навчальною програмою, орієнтовним календарно-тематичним плануванням.

Учителі-методисти Вікторія Туряниця, Наталія Рудніцька, Олена Гвоздікова докладно розповіли про наповнення онлайн-платформ «Плейтен» (зарубіжна література) та «Червона рута» (інтегрований курс літератур), сучасні інтерактивні завдання, корисні матеріали, вікторини, діагностувальні роботи – інноваційне методичне забезпечення вчителів НУШ.

До зустрічі долучилися понад 130 вчителів-словесників Львівської області. Усі вони отримали сертифікати від головного редактора журналу «Зарубіжна література в школах України» та ресурсу «Світ філолога» Дмитра Лебедя.

Щиро вдячні Ользі Ніколенко та авторському колективу за потужну підтримку вчителя, невтомну працю у створенні корисних методичних матеріалів до підручників!

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери