Структурна та системна модернізація психологічної служби системи освіти

22 лютого 2024 року фахівці кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО провели методичний семінар «Структурна та системна модернізація психологічної служби системи освіти» для керівників професійних спільнот ТГ Дрогобицького, Золочівського, Стрийського, Самбірського та Червоноградського районів.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся Павло Хобзей, директор Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат фізико-математичних наук. Він окреслив структуру проведення семінару та організаційні моменти діяльності психологічної служби, а також наголосив на важливості зворотного зв’язку від голів професійних спільнот й вивченні думки психологів з питань модернізації психологічної служби.

Марія Васюник-Кулієва, головна спеціалістка головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, розпочала зустріч нагородженням грамотами  та подяками департаменту освіти і науки переможців та лауреатів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі у номінації «Корекційно-розвиткові програми». Вона зазначила про покликання психологів стабілізувати себе та допомагати іншим долати стреси та подякувала за роботу фахівців психологічної служби системи освіти Львівської області.

Ігор Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології КЗ ЛОР ЛОІППО, зауважив, що на даному етапі реформування психологічної служби переходимо від кількісного до якісного функціонування служби. Сьогодні, коли освітній процес відбувається в умовах війни, першочерговими завданнями для фахівців психологічної служби мають стати заходи, спрямовані на стабілізацію психоемоційного стану та надання першої психологічної допомоги здобувачам освіти та педагогам закладів освіти.

Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби», модераторка зустрічі, представила присутнім проєкт Концепції реформування психологічної служби системи освіти України на період до 2030 року та охарактеризувала вектори діяльності практичних психологів і соціальних педагогів щодо збереження психічного здоров’я та психосоціальної підтримки всіх учасників освітнього процесу.

Семінар  у формі методичного кафе поєднав в собі інтерактивне спілкування, участь у панельній дискусії щодо питань організації психологічного та соціально-педагогічного супроводу професійних спільнот ТГ, обговорення алгоритму роботи  спільнот фахівців психологічної служби.                    

Під час семінару керівник професійної спільноти Наталія Свойкіна, психолог КУ «ЦПРПП» Дрогобицької міської ради, поділилися досвідом роботи  фахівців психологічної служби Дрогобицької ТГ.

Методистки кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» Наталя Яремкович і Наталія Субота  провели з учасниками семінару мотиваційні вправи та ресурсні активності для відновлення власного балансу, створення сприятливих умов необхідних для забезпечення оптимального рівня готовності до виконання завдань за призначенням.

Професійна спільнота практичних психологів забезпечує психологічну підтримку, створює умови для взаємодії, партнерства, обміну ідеями та практиками.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери