Конференція про актуальну творчу спадщину Ушинського

22 березня 2024 року кафедра педагогіки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти провела Львівську обласну педагогічну конференцію «Актуальність творчої спадщини К.Д.Ушинського для сьогодення української освіти».

Лейтмотив: «Головне у сучасній педагогіці – це виховання духовної сторони людини. Виховання покликане впливати на моральність суспільства, піднімати дух над тілом, висувати вперед духовні потреби» (К.Д.Ушинський).

Провідна ідея: «Тільки особистість може творити особистість, тільки характером можна утворити характер». (К.Д.Ушинський)

Учасники заходу заново знайомились з біографією Костянтина Дмитровича, вражались силою його характеру, відданістю принципам і мужністю бути прямим і відвертим у висловлюванні своїх поглядів, воістину революційних для його часу.

Декларована ним гуманна педагогіка, базована на поєднанні гуманізму і реалізму, зберігає свою гостру актуальність і для нашого сьогодення. Педагогічні приписи видатного педагога значно випереджали його час, адже більшість із них прослідковуються в НУШ.

Доповідач і ведуча заходу – Валентина Матяшук. Щедро поділились своїми педагогічними набутками Олександра Білан, Ольга Волощенко, Олександра Козак, Дарія Біда, Олена Гальвіцька, Надія Манько, Лілія Палюшок, Оксана Ганик, Світлана Теглівець. Їхні чудові майстер-класи викликали жваве зацікавлення педагогів різних категорій: від вихователів ЗДО до вчителів старшої школи.

Подарунок серця від колективу «Оберіг» під керівництвом Юрія Келемена Будинку творчості для дітей та юнацтва Залізничного району Львова приємно зворушив і надихнув до нових зустрічей, нових пошуків і знахідок в царині найширшого, найскладнішого, найвищого і найнеобхіднішого з усіх мистецтв, як К.Д.Ушинський охарактеризував педагогіку.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери