Навчальний тренінг для практичних психологів

11-12 квітня 2024 року у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено навчальний тренінг для практичних психологів і соціальних педагогів «Превенції суїциду в громадах».

Модератор зустрічі – Олена  Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО.

Тренінг провела Галина Пельо, консультантка кризової лінії психологічного консультування від НПА, фахівець КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Жидачівської міської ради Львівської області.

Мета тренінгу: підвищення обізнаності із профілактики суїциду, надання первинної психосоціальної допомоги особам із ризиком самоушкодження та подальше поширення актуальних знань з питань ефективного підходу до попередження суїцидів у громадах, організаціях, навчальних закладах.

Учасники навчилися надавати підтримку людині у суїцидальній кризі, вміти вести розмову про суїцидальні думки і наміри, складати план на випадок кризи (план безпеки); отримали знання про ресурси, до яких люди в суїцидальній кризі можуть звернутись з метою подальшої допомоги, і способи їх пошуку; ознайомилися з продуктивними установками щодо суїциду; навчилися розпізнавати у своєму оточенні (за місцем роботи, місцем проживання та/або у колі свого безпосереднього спілкування) людей з ознаками суїцидальної поведінки; відпрацьовували навички психосоціальної допомоги, що формують внутрішню готовність до взаємодії з людьми, які мають думки про самоушкодження.

Щиро дякуємо Галині Пельо за професіоналізм, майстерність, практичний досвід та усім учасникам за зацікавленість у розвитку навичок, які допоможуть у збереженні та зміцненні психологічного благополуччя учасників освітнього процесу.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери