Семінар для відповідальних за учнівське самоврядування у закладах освіти

У вересні 2023 року Олена Шиян, професорка кафедри освітньої політики КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», доктор наук з державного управління, організувала семінари про організацію учнівського самоврядування у закладах освіти, в яких взяли участі педагоги закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти.

На першому семінарі циклу Олена Шиян презентувала проєкт «Ми будуємо спільноту заради розвитку учнівського самоврядування в Україні», метою якого є побудувати спільноту українських неурядових організацій, освітніх та методичних установ, які за експертної підтримки «Civis Polonus» розроблять стандарти доброго учнівського самоврядування та поширять їх в різних регіонах України. Результатом проєкту стало укладання спільнотою експертів та експерток документу «Хартія демократичного учнівського самоврядування» про узагальнені результати та рекомендації. Створенню Хартії передували консультації щодо сформульованих основних положень, розроблених членами спільноти в рамках проєкту. Для цього відбулося 15 консультаційних онлайн-зустрічей з членами учнівського самоврядування, вчителями, методистами та представниками адміністрації шкіл з різних регіонів України.

На наступному семінарі Олена Шиян презентувала зведений звіт за результатами консультаційних зустрічей учасників коаліції проєкту. Консультаційні наради проводились в 11 населених пунктах, в них брали участь 220 учнів та 183 вчителі і директори шкіл. Окрім того, для висвітлення результатів дослідження, було опрацьовано 602 онлайн-анкети, заповнені вчителями та анкети, відповіді на які надали 963 учні.

Переглянути детальніше про проєкт можна за покликанням: https://www.schools-for-democracy.org/student-self-government/kurs-z-uchnivskoho-samovriaduvannia

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери