Семінар-практикум керівників закладів позашкільної освіти Львівської області

21 березня 2024 року в Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар керівників закладів позашкільної освіти Львівщини «Цифрові інструменти Google в роботі керівника закладу позашкільної освіти», який організували працівники кабінету координаційно-методичної діяльності. У семінарі взяли участь 40 директорів і заступників директорів закладів позашкільної освіти.

Упродовж семінару завідувач кабінету дистанційного навчання Юрій Гарматій та методистка кабінету дистанційного навчання Надія Парій провели практичні заняття затемами: «Єдина атестаційна система (ЄАС) – платформа для цифровізації атестаційного процесу», «Використання Google-Classroom для організації дистанційної форми освітнього процесу в ЗПО».

У першій частині семінару учасників ознайомлено із платформою ЄАС, можливостями її застосування в роботі керівника ЗПО. Також доповідачі проінформували слухачів і продемонстрували різніпі дходи до завантаження сертифікатів, виданих ЛОІППО та іншими установами. Учасники семінару обговорили особливості використання платформи ЄАС у закладах позашкільної освіти та висловили зауваження і пропозиції щодо її доопрацювання.

Надалі учасники семінару на практиці ознайомилися з додатками Google та розглянули можливість використання моделі Google-Classroom для організації дистанційної форми освітнього процесу у закладах позашкільної освіти. Слухачі поділилися власним досвідом використання інструментів Google в роботі керівника. Під час семінару учасники запропонували як форму співпраці між організаторами та слухачами – Google-Class «Позашкільні заклади». Педагоги приєднались до класу і спробували себе в ролі учня, виконавши запропоновані завдання, а також, як викладачі, створили свій курс і спробували його наповнювати інформацією. У подальшому Google-Class «Позашкільні заклади» – це те місце, де керівники ЗПО зможуть знайти інформацію, надану за темами семінарів, проведених упродовж року.

На завершення семінару керівники ЗПО схвально оцінили проведений семінар-практикум і висловили побажання щодо продовження організації серії семінарів із актуальних питань діяльності позашкільних закладів.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери