Семінар-практикум керівників закладів позашкільної освіти Львівської області

18 квітня 2024 року в Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти  відбувся семінар-практикум керівників закладів позашкільної освіти Львівщини «Емоційна культура. Методи управління власними емоційними станами», який організували працівники кабінету координаційно-методичної діяльності. Участь у семінарі взяли 49 директорів та заступників директорів закладів позашкільної освіти Львівської області.

Семінар-практикум провела Світлана Єфімова, старша викладачка кафедри практичної психології. Перша частина заходу відбулася у лекційній формі на тему «Емоційна культура особистості як психолого-педагогічний феномен». Вона охарактеризувала зв’язок емоційної сфери з процесами виживання і адаптації, емоційну культуру особистості та емоційну саморегуляцію. Також ознайомила слухачів із базовими вміннями емоційної саморегуляції.

Надалі учасники семінару взяли участь у практичній роботі на тему «Емоції та почуття: від усвідомлення до дії». Слухачі мали можливість на практиці пересвідчитися у  зв’язку емоційних станів із судженнями та тілесними проявами, проаналізувавши свої емоції та почуття і співвіднести їх із реалістичністю події.

Учасники семінару-практикуму відзначили актуальність теми проведеного семінару, схвально оцінили набуті вміння базової емоційної саморегуляції та їх практичного застосування у діяльності керівника. Після семінару Олександра Коцовська, методистка кабінету координаційно-методичної діяльності, ознайомила учасників із умовами проведення Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти у 2024 році. I етап (обласний) зазначеного Конкурсу проводиться упродовж квітня-червня 2024 року заочно. Детальна інформація щодо обласного етапу Конкурсу буде розміщена на офіційному сайті організаторів і надіслана органам управління освітою територіальних громад Львівщини найближчим часом.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери