У Жовківській територіальній громаді вперше провели конкурс на кращу модель учнівського самоврядування

27 березня 2024 року у Жовківському центрі дитячої та юнацької творчості завершився другий етап конкурсу на кращу модель учнівського самоврядування, організаторами якого є відділ освіти Жовківської міської ради і Жовківський центр дитячої та юнацької творчості. Конкурс проводився вперше і до участі були запрошені координатори та члени учнівського самоврядування закладів освіти територіальної громади Жовківської міської ради. На конкурс подано 13 проєктів.

Учасників конкурсу привітали ініціатори та натхненники конкурсу: Марія Деревінська, провідна спеціалістка відділу освіти Жовківської міської ради, Мар’яна Бранець, завідувачка методичного відділу Жовківського центру творчості та Ірина Суховерська, голова журі, завідувачка кабінету інформаційно-комунікаційної діяльності, доцентка кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти».

Організація учнівського самоврядування у закладі освіти може навчати демократичних процесів через практику, а може формувати хибне уявлення про органи державної влади і місцевого самоврядування та їхні функції, виховувати спотворене розуміння права і відповідальності. Саме тому важливо формувати дієве активне учнівське самоврядування, що ґрунтується на цінностях прав людини та демократичного громадянства. Фундаментом для розвитку дієвого учнівського самоврядування є участь. Результати конкурсу засвідчили, що ефективна робота учнівського  самоврядування в закладі освіти – це можливість для учнів отримати перший досвід ухвалення рішень, взяти відповідальність за певну ініціативу та відстоювати власні права у безпечних умовах.

Опубліковано
В категорії Новини
Партнери