Відкриття Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури 2023

2 квітня 2023 року в актовій залі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу (директор Ганна Балущак) пройшло урочисте дійство, присвячене відкриттю ІV етапуВсеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, який триватиме з 2 по 6 квітня 2023 р.

В олімпіаді беруть участь 110 учнів 8-11 класів з усіх областей України та м. Києва.

На відкриті ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури лунали вітальні слова, пісні, побажання. До учасників із вітаннями звернувся ректор Львівського національного університету імені Івана Франка професор Володимир Мельник.  

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, завдяки кому ми маємо можливість жити, творити, працювати і сьогодні зустрітися. Учасникам показали відеозвернення Олександра Ратушняка, науковця, викладача літератури, кандидата педагогічних наук, члена журі олімпіади минулих років, а на сьогодні – військовослужбовця Збройних Сил України та професора Житомирського державного університету імені Івана Франка Віктора Мойсієнка.

З вітальним словом виступив голова оргкомітету, директор департаменту  освіти і науки  Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска. Він побажав учасникам олімпіади творчого натхнення, наполегливості на шляху до поставленої мети та майбутніх перемог.

До учнів та вчителів, організаторів та гостей звернулася Олена Котусенко, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України. Вона побажала керівникам та учням жаги до перемоги, творчого натхнення та успіхів.

Роботи учасників олімпіади оцінюватиме журі, до складу якого входять понад 40 науковців та вчителів провідних закладів вищої та загальної середньої освіти України. Привітала всіх учасників заходу голова журі, завідувачка кафедри Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, професорка, доктор філологічних наук Людмила Шитик. Вона побажала, аби невичерпна енергія учасників і надалі була джерелом для професійних звершень, а особиста педагогічна діяльність – гідним прикладом для наслідування тим, хто працює поряд з ними, та їхніх вихованців.

Святковий настрій учасникам олімпіади подарував художній колектив Львівського національного університету імені Івана Франка «Евфонія». Завершився захід спільним виконанням пісні «Ой у лузі червона калина».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Партнери